2014-03-30 12:11:45• hírek • Czinzel László

Koncert, gyertyafény, színes lampionok és kellemes hangulat a Föld Órája idején Szatmárnémetiben

Az új városközpont rendezvényterén tartották idén a Föld Órája akcióval kapcsolatos programokat Szatmárnémetiben. Pontban 20.30-kor lekapcsolták a Közigazgatási Palota fényeit, a megye és a városvezetés képviselőinek felszólalása után pedig fiatalok koncerteztek - majd 21:30 színes lampionokat engedtek útjukra.

Egy igazán kellemes, gyertyafényes órát tölthettek együtt azok, akik szombat este kilátogattak az új városközpont rendezvényterére, a Gödörbe. Itt került sor ugyanis a Föld Órája nemzetközi környezetvédelmi akció Szatmárnémeti rendezvényeire.

A Természetvédelmi Világalapnak (WWF) az energiatakarékosságra és az életmód újragondolására buzdító, Föld órája elnevezésű globális környezetvédelmi kampánya keretében főleg fiatalok látogattak ki az Act4You Egyesület által szervezett rendezvényre - de természetesen politikusok is csatlakoztak hozzájuk, a nagy lámpaoltást követően pedig az energiatakarékossággal, környezetvédelemmel kapcsolatos gondolataikat adták át a jelenlevőknek.

Majd a zenéjé volt a főszerep, tehetséges diákok biztosították a zenei aláfestést a fáklya- és gyertyafényes egy órához, melynek ideje alatt a Közigazgatási Palota fényei sem égtek.

A kellemes beszélhetésekkel, zenehallgatással és igazán energiatakarékosan eltöltött egy óra zárásaként a fiatalok a Szakszervezetek Művelődési Háza elé vonultak, ahol színes lampionokat engedtek útjukra.

A Föld Órája mozgalom 2007-ben, Ausztráliából indult. Rögtön a következő esztendőben világméretű akcióvá nőtte ki magát, tavaly Ugandától Botswanán, Iránon és Bruneien keresztül Szamoáig számtalan országban megtartották. Szatmárnémeti idén a polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint megpályázta a Föld Órája Fővárosa címet - amit tavaly Romániában Temesvár nyert el. Az idei cím nyertesét április 15-én hirdetik ki.

Lampionokat indítottak útjukra a résztvevők

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: